Najnowsze artykuły

Marcepanowe muffiny z żurawiną

Migdałowo- marcepanowe babeczki z kawałkami kwaskowej żurawiny to dobry pomysł jako zamiennik ciasta do kawy. Robi się je łatwo i szybko, nie wymagają...

Czytaj Więcej

Chrupki dla każdego - Cucu smakowe-owocowe!

Lubisz jeść chipsy podczas oglądania filmów? Z pewnością tak. Nie tylko w domu jemy chipsy podczas meczu itp., ale także w kinie zazwyczaj kupujemy popcorn, żeby lepiej się oglądało. Co jednak powodują takie chipsy?

U ludzi z kiepskim żołądkiem niestety kończy się to niestrawnością. U nastolatków, którzy coraz częściej maja skłonność do trądziku – powodują one nowe wypryski. Co w przypadku ludzi, którzy nie mogą jeść glutenu? W ich przypadku z większość chipsów nici. Taki posiłek może im jedynie zaszkodzić, ponieważ zazwyczaj w przyprawach używanych do produkcji chipsów znajduje się gluten. Dodatkowo taka przekąska zawiera dużo szkodliwych składników jak glutaminian sodu, jest ciężkostrawna z powodu smażenia wcześniej ziemniaków.

Chipsy i dzieci

Bardzo nieodpowiednie jest dawanie chipsów małym dzieciom. Są one, nie tylko szkodliwe, ale także taki mały szkrab, bardzo szybko się od nich uzależni. Jeśli tak się stanie, to z pewnością nie będzie chciał niczego innego zjeść. O skończonym obiedzie, będziemy mogli zapomnieć, ponieważ kiedy naje się już chipsami, na obiad ochoty nie będzie miał. Niestety, takiemu maluchowi, nie masz jak wytłumaczyć, że takie jedzenie jest niezdrowe, więc będzie się to zaczynać płaczem, a skończy na tym, że dla świętego spokoju – dasz mu wymarzone chipsy. Takim postępowaniem, nie tylko sprawiamy, że maluch może mieć problemy w przyszłości z otyłością, ale także niszczymy jego zdrowie.

Zastępstwo dla chipsów

Dużo lepszym rozwiązaniem zarówno dla siebie jak i dla malca jest znaleźć mniej niezdrową przekąskę, ale równie smaczną. Najlepiej, gdyby składniki były naturalne, a także odpowiednie dla każdego wieku, nawet dla małych dzieci. Zastąpić chipsy mogą Ci Chrupki CuCu smakowe owocowe. Nie zawierają one szkodliwych substancji, robione są z kukurydzy, a co najlepsze nadają się dla bezglutenowców. Jest to bardzo dobra cecha, ponieważ jak dziecko by się czuło, gdybyś Ty jadł chipsy, a on nic, bo nie może glutenu? Dlatego też powstały Chrupki CuCu. Mogą je jeść zarówno rodzice, jak i dzieci.

Przegryzka w pracy

Z pewnością będąc w pracy, masz tak, że jesteś strasznie głodna, a do obiadu jeszcze godzina. Niby niedługo, ale jak przyjdzie czekać na głodzie to trwa wieczność. W takiej sytuacji, możesz wyciągnąć sobie Chrupki CuCu z torby i przegryzać. Doskonałe są nawet dla tych, którzy są na diecie. Nie musisz się obawiać, że od nich przytyjesz, ponieważ nie zawierają tłuszczu, są lekkie i zdrowe.